In "Le village préféré des Français " van Stéphane Bern een wedstrijd voor het mooiste dorp van Frankrijk belandde Bèze in 10° positie ! Dit programma werd door 10 millions kijkers bekeken. Sindsdien is het bezoek aan de groten met 30% gestegen. (Afstand:16 KM).

bèze
De naam 'Côte d'or" werd door Charles-André-Rémy Arnoult, advocaat in het parlement van Dijon en gedeputeerde van de assemblée constituante van 1789 voorgesteld. Hij werd door de gouden herfsttinten van de wijngaarden in de regio geïnspieerd

De term côte verwijst naar het reliëf waarop de wijngaarden groeien .
Geklasseerd als één van de mooiste kastelen van de regio, incarneert hij de perfectie van de grootse franse gebouwen van de eeuw der verlichting. Ontdek zijn ruime park met linden, de prachtige portiek en meubilair in Louis XV stijl.

De salons werden regelmatig door Voltaire en madame de Staël bezocht . (Afstand:9 KM)


Dijon, hoofdstad van de hertogen van Bourgondië, is een stad die u zal doen verstommen. Met zijn klein centrum en steegjes en zijn rijke geschiedenis, schenkt de stad u een unieke combinatie van cultuur en ontspanning. Bekend om zijn mosterd, zijn paleis der hertogen van Bourgondië, maar eveneens voor zijn talrijke kerken die haar de bijnaam van 'Stad der 100 klokketorens' schonk. Een hoogplaats voor een gastronomisch weekendje. Ontdek de talrijke smaken van de regio en volg de alom bekende "route des vins". (Afstand:40 KM)


source: Nicolas Blies photographe www.flickr.com/photos/nikal06/8015420626
Photo:Nicolas Blies

  • Museum voor schone kunsten in Dijon
  • Must see in Dijon
  • Dienst voor toerisme grand Dijon
  • J'ai visité Dijon


  • De Abdij van Fontenay is een voormalige cisterciënzer abdij in Bourgogne-Franche-Comté, in de gemeente Marmagne. De abdij wordt beschouwd als een goed voorbeeld van de 12e-eeuwse cisterciënzer bouwkunst, waar volledige afzondering mogelijk was door de architectuur en de ligging in een afgelegen en groene vallei. Deze abdij is vernoemd naar de fonteinen die haar tuinen versieren. In 1981 werd de abdij toegevoegd aan de lijst met werelderfgoed van UNESCO. (Afstand:99 KM)


    BED AND BREAKFAST,FRANCE,Bed & chateau,Cote d'or, bed and breakfast,France,Bourgogne,lodging,gite,gites,logis,table d'hôte, hôtel, d'hôte,Rosieres,hotels,lodge,kamers,zimmer,logement,hébergement,guesthouse,france, d'or,castle,Fontaine Française,authentic,fortress,châteauBED AND BREAKFAST,FRANCE,Bed & chateau,Cote d'or, bed and breakfast,France,Bourgogne,lodging,gite,gites,logis,table d'hôte, hôtel, d'hôte,Rosieres,hotels,lodge,kamers,zimmer,logement,hébergement,guesthouse,france, d'or,castle,Fontaine Française,authentic,fortress,château